JuularBo Auta minua synnyttämään muutosta sinun maailmassasi...

10 arvostamaani ammattia ovat.

10 arvostamaani ammattia ovat.


1. Paimen

2. Jalkojenpesijä

3. Palvelija

4. Orja

5. Työtön orja

6. Postiljooni

7. Ikään kuin täysjärkinen poliitikko

8. Hipster

9. Dilemma 

10. Ihminen, joka ikään kuin tietäisi mitä on tekemässä.


jatka listaa perusteluineen tai ei ...............esimerkiksi ...vihaiset nuoret miehet, toivioretken vetäjä jne.

 

Annan tässä yhden terapeuttisen tavan ( ilmaiseksi ) kuolla pois itsestäsi ja saada näin parempi ja onnellisempi päivä. 

 

Älä ajattele rahaa, arvostusta, asemaa, menestystä, älä pelkää eilistä, älä pelkää huomista. Elä nyt ja elä vallattoman vakavasti, tee kaikki levosta, anna itsellesi ja toisille anteeksi - jaa omaisuutesi ja kulje kalsareillasi. 

Noudattamalla tuota ohjetta, tulet löytämään jotain valtavaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Listasta jäi pois, "yhtä tyhjän kanssa" ja monia muita ....

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Osoitatko listallasi turhautumisesi? Olemisen sietämätön keveys. Koetko hyvinvointiyhteiskuntamme tarkoituksettomuuden tunteita? Suosittelen Viktor Franklin kirjoja! Hän selvisi tarkoituksensa kantamana keskitysleiristä.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

http://www.vauva.fi/keskustelu/1696806/ketju/mika_...

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/0... Täältä näet esimerkiksi Sarasvuon ja muiden "tunnettujen" arvostuksen ......

Pahnan pohjimmainen
1966 oli paimen:

1284. Suutarin tytär

1285. Etiketinliimaaja

1286. Aputyöntekijä höyläämössä

1287. Aputyöntekijä sahalla

1288. Rännipoika

1289. Kampaajaoppilas

1290. Kadunlakaisija

1291. Asiatyttö

1292. Kengänkiillottaja

1293. Paimen

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ammatteja..???.. niimpä..ei Jussi,ei tästä terapiasta tule parempi ja onnellisempi päivä..ei tule.Ainoa mikä lukijalle tulee ,on huoli sinusta.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kiitos Hannu,

Ei sillä väliä mikä on ihmisen ammatti, tärkeintä on ihminen itse. Mielenkiintoista, että tämä herätti sinussa huolestumisen tunteen. Mä olen kyllä huolissani kovin paljon muusta kuin itsestäni.

Olen melko huolissani maailman menosta kun seurailen näitäkin kirjoituksia täällä. Mutta, kuten noista linkeitä näet on ihmisten arvostus usein kiinni siitä mitä hän ammatikseen tekee! Meillä on tietysti roolimme mutta lokeroiminen ja lajittelu on mahdoton tehtävä, sillä ihminen on aina muuta kuin mitä me kuvittelemme hänen olevan siksi sinunkin huolestuminen on naivia ja turhaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voisimme olla myös muuta mitä kuvittelemme olevamme. Olen huomannut, että eläkkeelle siirtyminen on iso itsensä arvioinnin paikka. Moni yrittää pitää yllä entistä ammattinsa statusta viimeiseen saakka, roikkuu siinä kiinni kuin hukkuva olenkorressa, vaikka edessä olisivat uudet mahdollisuudet. Miksi niiden löytäminen ja etsiminen ei onnistu tai on ylettömän vaikeaa ja työlästä?
Surutyö on tehtävä ja uuteen astuttava. Siksi tuo listasi on ihan hyvä. Mitkä ovatkaan vapaan ihmisen vapaat valinnat?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kyllähän nuo ovat arvostettuja ammatteja, jos niistä elantonsa tienaa. Suutarin tytär ammattina tietysti vaatisi perusteluja.
Työtön orja myös.

Olisin taipuvainen komppaamaan Hannu Valjakan kommenttia.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kyllä minäkin Hannua komppaan ... ei tästä päivästä tullut onnellisempi mutta en minä omaa neuvoani kyennyt noudattamaan ... kysyin edelleen itseltäni kuka sinä olet? kysyn huomenna uudestaan? Onko vähäarvoinen ammatti?

Voihan olla, että on välttämätöntä käydä koulua saada koulutusta ja ammatti - mutta ei nuo itsessään anna ihmiselle pysyvää tyydytystä, jos sitten mikään. Sukupolvi toisensa jälkeen kuljetaan samoja latuja mitä nyt arvostukset vähän muuttuvat mutta ei ihminen sinänsä.

Tarkoitan nyt elämisen taitoa ... tiede kyllä epäonnistuessaan yrittää uudemman kerran ja siksi se muuttuukin karrikoidusti joka päivä.

No siispä koettakaamme kompensoida tyydyttämättömyyttämme ulkonaisin huvituksin - vaikka vähän vallattomilla kirjoituksilla - paljonhan ei näissä kirjoituksissa yleensä ole villoja.

Kiitos Markku,

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Sain palautetta, että eläkeläiset puuttuu .. no nyt se on korjattu !

Tähän saa lisätä kaikenlaisia immeisiä, jos uskaltaa ... kerron tässä koko jutun idean: alempiarvoisuus ja eriarvoisuus voi toteutua vain niin kauan kuin puhutaan minun omastani ja sinun, niin kauan kun vertaillaan ... kun ihminen on tullut rakkaudessa yhdeksi kaikkien kanssa niin alempiarvoisuuden pohja häviää se hajoaa ( Jeesuksen ruumis, joka koostuu häneen uskovista )

Ootteko huolissaan, olkaa ees vähän.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eläkeläinen ammattina on oiva keksintö, missähän opinahjossa eläkeläisten päättötöitä tarkastellaan?

Elämän koulussa kenties.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvä Ari, hyvä kysymys. Uudeet mahdollisuudet, mahtavat mahdollisuudet. Näemmekö niitä?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kiitos,

Niin, kiinnostava kysymys - uudet mahdollisuudet - näemmekö niitä ? Soppii eppäillä ?

Linkitän tähän yhden kirjotuksen.

http://suvikarhu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163099-p...

" YLE:n Silminnäkijä-ohjelma tarttui torstaina kysymykseen, jota meidän jokaisen politiikassa mukana olevan tulee hyvin vakavasti pohtia. Kyseessä on väkivalta, jota päivittäin eri alalla työskentelevät ihmiset kohtaavat työssään. Silminnäkijän arvioiden mukaan työväkivaltaa kohtaa noin 100 000 ihmistä vuodessa, se on lähes 280 tapausta per päivä. 280!"

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä sanoo Herra Terapeutti Suomen huostabisneksestä.Asiakaskunta voi koostua näistä viranomaisten huoliluokittelujen tuotoksista ,joihin sitoutuvat myös muut sosiaalialan toimijat.SITRAN huoliliputus malli(hollannista) on lisämauste tämän liiketoiminnan ylläpidossa.

Pakkohuostaan otoilla asiakaskuntaa lisää, itse itseään työllistävällä periaatteella.Niin kauan kun lastensuojelun toimenpiteet aiheuttavat miljardi laskun suomen veronmaksajille,kaikkine lieveilmiöineen,on turha jaaritella epäkohdista joihin ei puututa.

Suomessa on satoja bisnestä lapsilla tekevää FIRMAA joita nielevät sisäänsä isot ulkolaiset toimijat,ja selvennykseksi:Liiketoimintaa tehdään sen kannattavuuden vuoksi,tuotteita siis tarvitaan JATKUVASTI lisää.

Valtion itse rahoittama bisnestoiminta on sairas esimerkki siitä, miten heikoimpia hyödynnetään miljoona bisneksessä.Tämä huoli,ongelma keskeinen malli jota Suomessakin yhä kasvatetaan on ainoastaan totuuden torvi ja ilmaisee sen missä jamassa on maamme poliittinen tahtotila.Nämä kysymykset on lakaistu maton alle jo vuosikausia.

Kun lapset ovat tuotteita joilla rahastetaan,rikkomalla perheitä,on ilmiselvää että maan henkinen tila on HUOLESTUTTAVA.
Kaksi lippua ei enää riitä sen huolen liputtamisessa.Sosiaali-ja Terveydenhoidon mukaan ottaminen bisnekseen ,kertoo omaa karua kieltään siitä mikä on ihmisen arvo ja millä se mitataan.

Heikoimpien ja puolustuskyvyttömien käyttäminen rahantakomisvälineenä,ihmisoikeuksia,lastenoikeuksia,perheiden oikeuksia polkien ei ole sivistysvaltion merkki.Niin kauan kun epärehellisyys on arvo ja valhe totuuden sijasta esimerkillistä toimintaa on hankala aloittaa keskustelua joka on avointa ja ratkaisuja hakevaa.

Raha,ahneus,valta,ne juovuttavat kun niihin on kerran päässyt käsiksi.