JuularBo Auta minua synnyttämään muutosta sinun maailmassasi...

- hyytyneet munat tai viiden minuutin munat

Ravustuskausi on käynnistynyt lauantaina 21. heinäkuuta.

 

Tarteletti tai krustaadi täytetään puoliksi rapumuhennoksella, muna siihen, muunneltu kardinaalikastike päälle ( ravuista ei hummerista ) Koristeeksi rapua - ( ei tryffeliä)

Ceufs pochès aux  ècrevisses

hyydytettyjä munia rapujen kera

 

Ravustuskausi päättyy lokakuun lopulla.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Siis uppomuniako,eli ilman kuoria kypsennettyjä muniako tarkoitat?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

jep. uppo- tai hyydytetyt munat miten vaan haluaa asian ilmaista.

"Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmis muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista lopuilla munilla"

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

löyty vielä uunissa hyydytettyjen munien ohje:

Voitele 4 pientä uuni- tai muffinivuokaa huoneenlämpöisellä voilla niin, että ylälaidasta jää n. 1 cm rasvaamatta. Mausta vuoat kevyesti suolalla ja pippurilla. Riko munat varovasti vuokiin (1 kpl kuhunkin). Keltuaisen pitää säilyä ehjänä! Kaada 1 rkl kermaa kunkin valkuaisen päälle, keltuaisen pitää säilyä kermattomana!

Asettele vuoat isolle pellille ja kaada pellille kiehuvaa vettä niin, että vesi ulottuu puoleen väliin vuokia Hyydytä 170 asteessa n. 10 minuuttia. Valkuaisen pitää olla hyytynyttä, mutta keltuaisen vielä juoksevaa. Anna olla uunissa vielä 2 - 3 minuuttia, jos eivät ole tarpeeksi hyytyneitä tai jos haluat kypsempiä munia.

Tarjoa lämpimänä. Voit halutessasi lisätä juustoa, kinkkua, kalaa yms. varovaisesti valkuaisen joukkoon, mutta pidä keltuainen kokonaisena ja "puhtaana" http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/73983/Uuni...