JuularBo Auta minua synnyttämään muutosta sinun maailmassasi...

Keikarin munat

Neuvosto samppanja ja köyhän miehen kaviaari

 

Köyhän miehen kaviaari eli säilötyt munat ja Sovetskoje shampanskoje ovat halpaa ja verratonta herkkua.

 

Keikarin munat:

 1

Tarvitset noin tiun kananmunia = 20kpl (keskikokoiset munat) - suuria munia vähemmän ja vastaavasti pieniä enemmän. Viiriäisen munat käyvät myös – itse en tunne koko miestä.

2

Suurehko leveäsuisen säilykepurkki, runsas litra etikkaa, reilu hyppysellinen suolaa tai kaksi, pari ruokalusikallista sokeria.

3

Ota kattila ja upota munat kylmään veteen. Lorauta joukkoon hieman etikkaa, kuoret eivät näin rikkoudu. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

4

Heti kun vesi kiehuu katkaise lämpö liedestä ja anna munien seistä noin viisitoista minuuttia vedessä. Ole tarkkana – aika on tässä todella tärkeä onnistumisen tae.

5

Ota kansi pois ja lorota kylmää vettä kattilaan muutaman minuutin ajan.

6

Aloita munien kuoriminen (vaatii kärsivällisyyttä) irrota kuori veden alla varovasti. Älä vahingoita munaa!

7

Kaada etikka kattilaan, lisää suola ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja jalopanot J anna keitoksen poreilla kunnes et enää kestä hajua. Lado munat puhtaaseen (tärkeää) tölkkiin ja kaada kiehuva liemi niiden päälle. Sulje tölkki noin viiden minuutin kuluttua.

8

Säilytä pimeässä ja viileässä. Munat ovat valmiit noin kolmenkymmenpäivän kuluttua. Toimiva ruokajuoma on tallinasta noudettu venäläinen puolimakea samppanja. Juo juoma huoneenlämpöisenä.

9

Kutsu ystäviä muistelemaan idänkauppaa, jossa Suomi toimitti kenkiä ja takkeja Neuvostoliittoon ja sai vaihdossa öljyä ja sinkkiämpäreitä. Musiikiksi valitse Alla Bugachevaa ja Vladimir Vysotskia. Hanki punalippu pöytäliinaksi. Tunnelman kohottamiseksi kattoon osta runsas määrä Stolitshnaja vodkaa. Katsele televisiosta nauhoitteita ”siperian kauhusta” Aleksandr Karelinista.

10

Motto: jonottaminen kannattaa aina

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Loistava ohje - ainakin mitä tulee kuoharin suhteen - Tallinnassa pari euroo pullo ja on hyvää ....

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Onhan se hyvä, mutta parasta on mielestäni puolikuivaa, polusuhoja eli suomeksi "Suhosen Pali".