JuularBo Auta minua synnyttämään muutosta sinun maailmassasi...

Messerschmitt 109 näytillä ilmailumuseossa

  • Messerschmitt 109 näytillä ilmailumuseossa

Kaikki kunnioitus Suomen armeijalle ja sen sotilaille WWII, maa- meri - ja ilmavoimille ja Suomen koko kansalle. Nyt on tilaisuus käydä katsomassa legendaarista Mersua.

 

http://www.hs.fi/kaupunki/Nuori+lent%C3%A4j%C3%A4+koki+Messerschmittin+tuhovoiman/a1363496818287

 

 

Uutiset Kaupunki

Nuori lentäjä koki Messerschmittin tuhovoiman

18.3.2013 9

Johanna Sjöholm

Helsingin Sanomat

Kai Sinervo HS

Helsinkiläinen Johannes Brotherus pudotti Messerschmitt-hävittäjällä venäläiskoneen jatkosodassa. Hänen lentämänsä "Mersu" on nähtävillä Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla.

Helsinkiläinen Johannes Brotherus pudotti Messerschmitt-hävittäjällä venäläiskoneen jatkosodassa. Hänen lentämänsä "Mersu" on nähtävillä Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla.

 

 

 

Johannes Brotherus lensi sodassa kuuluisalla Messerschmitt-hävittäjällä. Niitä on jäljellä Suomessa kaksi, joista toinen on nyt näytillä Ilmailumuseossa.

Helsinkiläinen Johannes Brotherus oli 16-vuotias helmikuussa 1940, kun hän lähti vapaaehtoisena sotaan.

"Kotimme oli isänmaallinen. Isä oli vapaussoturi ja suojeluskuntalainen, ja halusin jatkaa samoja portaita", kertoo nyt 89-vuotias Brotherus Suomen ilmailumuseossa Vantaalla.

Brotherus on saapunut sunnuntaina ilmailumuseoon muistelemaan vuosiaan hävittäjälentäjänä. Museossa on syyskuun loppuun asti näytillä legendaarinen saksalaishävittäjä Messerschmitt 109 (MT-452) eli "Mersu", jolla Brotheruskin lensi. Heinäkuussa 1944 hän pudotti samaisella koneella venäläisen La-5-hävittäjän. ( Helsingin Sanomat, Johanna Sjöholm HS
Aviapolis )

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-qCveXokMhM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Talin–Ihantalan taistelussa ilmavoimilla oli oma tärkeä merkityksensä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Talin%E2%80%93Ihantal...

Suomen ilmavoimat osallistui yhdessä saksalaisen lento-osasto Kuhlmeyn kanssa taisteluun sekä hävittäjätorjunnalla että pommittamalla vihollisen ryhmityksiä. Ilmavoimien toiminnalla oli suuri psykologinen vaikutus etulinjan taistelijoihin, ja useiden historiatutkijoiden mukaan saksalaisen lento-osaston osallistuminen taisteluihin oli ratkaisevan tärkeää hyökkäyksen pysäyttämisen kannalta. Erityisesti lento-osaston merkitys huoltolinjojen, reservin siirtojen ja panssarivaunujen tuhoamisessa oli merkittävä. Kaikkiaan Suomen ilmavoimat ja lento-osasto Kuhlmey suorittivat alueelle 22. kesäkuuta ja 6. heinäkuuta 1944 välisenä aikana yhteensä 1 020 pommituslentoa, joiden yhteydessä pudotettiin 765 tonnia lentopommeja. Lento-osasto Kuhlmeyn osuus pudotetuista pommeista oli yli 63 prosenttia.[5]