JuularBo Auta minua synnyttämään muutosta sinun maailmassasi...

Pori hehkuu

  • Pori hehkuu
  • Pori hehkuu
  • Pori hehkuu
  • Pori hehkuu
  • Pori hehkuu
  • Pori hehkuu

 

Pori hehkuu

 

 

Muistan, että meilläkin oli mökillä Porin-Matti. Se oli mökin varsinainen patasydän ♥ joka lämmitti talon ja mielen. Lujaa tekoa, ei niin kaunis mutta tehokas.

 

”Porin Matti –lämmitysuuni oli yksi Rosenlewin Porin konepajan tunnetuimmista tuotteista. Sen suunnitteli Porin konepajalla teknikkona työskennellyt Svante Palkola 1930-luvun lopulla.Uunia valmistettiin aluksi neljää eri kokoa. Teräsrunkoista, tiilistä muurattua uunia suosittiin varsinkin sotien jälkeen 1940-luvulla, kun tarvittiin puuta säästäviä ja pieniin tiloihin mahtuvia lämmityslaitteita.Rosenlewilla teollisena muotoilijana työskennellyt Timo Sarpaneva uudisti Porin Matin muotoilua 1960-luvun alussa. Uunin luukku sai virtaviivaisemman muodon ja uusiksi väreiksi tulivat punainen, oliivinvihreä ja harmaa”

http://www.pori.fi/kulttuuri/satakunnanmuseo/rosenlew-museo/museontarina/kokoelmat/porinmatti.htmlPorista tulee paljon hyvää, siitä on kiva porista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Elä sie mäne Porriin, siellä pannaan pärekorriin ja veettään pitkin torrii...

Meilläkin oli 'Porin Matti' 50-luvulla...

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

ei tää ramaulainen kait tänne kuulu mutta laitetaan ny kumminki.

"San snää vaa mnuu mnuuks, snuuks mnääki snuu sano. Just call me as "Me", I also call you as "You" (Second person singular). A permission to call by the first name in Uusikaupunki dialect"
#
" Se oli semmost aikaa, ko Pori täytti 450 vuat, 2008. Erellise vuare lopus oli kaupunkilehti Satakunna Viikko julistanu kirjotuskilpailu ''Minun Porini'' alkaneeks. Tot maar siähe piti sit osallistuu. Mää skriivasi se hetkisist tunnelmistani. Mää oli juur lopettanu tyät yhres isos pörssiyhtiös ja alottanu uure ammati opiskelu. Tuntemuksist, kokemuksist ja havainnoist synty luantevasti murteel omakuva, Mu Porini. Teksti voitti kirjotuskilpailu ja jo muutama viiko peräst tuli ensmäiset keikat.

Porin Murre

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

toi viimenen "uuni" tosta kuvakavalkaadista sai monet käymään melko kuumana ....

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Miten minusta tuli ”Mölli” Keinonen.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/miten_minust...

Viimeinen kuva on siis Matti "mölli" Keinosesta, jos ei joku mölli tajunnu tai tuntenu.

... että tää oli vähän niinku vitsiksi tarkotettu

Matti "Mölli" Keinonen (s. 6. marraskuuta 1941 Tampere) on suomalainen entinen jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja. Keinonen tuli tunnetuksi omaperäisistä kiemuroistaan, "Ruotsin tappajana" onnistuttuaan erityisesti Ruotsia vastaan käydyissä maaotteluissa[1] sekä taitavana luistelijana ja harhauttelijana. Hänen numeronsa, seitsemän, on jäädytetty hänen entisessä joukkueessaan Rauman Lukossa. Suomen jääkiekkomuseo on aateloinut Keinosen Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 50.